06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Tatlara Ne Dersiniz?
Mayonezli piliç salatası
için Malzemeler
- 250 gr piliç eti, pişmiş ve doğranmış
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 4 adet domates, kabuklu olarak dilimlenmiş
- 1 adet orta boy marul
Mayonezli Piliç Salatasının Hazırlanışı
Mayonez ve piliç etini karıştırınız Servis tabağı üzerine iri parçalar halinde doğranmış marul yapraklarını üstüne, domates dilimleri yerleştiriniz Piliç ve mayonez karışımını da üzerine koyarak servis yapınız
Süre: 30-40
Zorluk: Orta
Mantarlı Semizotu Salatası tarifi
için Malzemeler
- 1/2 demet Semizotu
- 1 su bardağı Mantar
- 2 adet Domates
- 4 adet Taze Soğan
- 1/2 Göbek Salata
- Yarım çay bardağı Zeytinyağı - 2 diş Sarımsak
- 1 adet Limonun Suyu
- Tuz, Karabiber
Mantarlı Semizotu Salatası yemeğinin Hazırlanışı
Mantarları temizledikten sonra 5 dk kadar haşlayın Semiz otlarını elinizle kopartarak salata kasesinin içine koyun Haşlayıp soğumaya bıraktığınız mantarları küp küp doğrayıp semizotlarının üzerine ilave edin
Taze soğanları ve domatesleri, sivribiberleri ve göbek salatayı küçük küçük doğrayıp salata kasesine ilave edin Bir kasede yağı, limon suyunu, dövülmüş sarımsağı, baharatları çırparak sos haline getirin Sosu salatanın üstün döküp karıştırdıkta sonra servis yapın
Süre: 30-40
Zorluk: Orta
Makarna Salatası tarifi
için Malzemeler
- 250 gr makarna
- 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 diş sarmısak
- 1 adet sivri biber
- 150 gr (1 orta boy) domates
- 2 taze soğan
- 100 gr (tercihen taze) bezelye- 100 gr taze fasulye
- 100 gr konserve mısır
- 50 gr dana jambon
- 50 gr tavuk jambon
- 1 1/2 çorba kaşığı sirke
- tuz, taze çekilmiş karabiber
- 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- Kekik
- frenk fesleğeni
- 1 çorba kaşığı (ince kıyılmış) maydanoz
- 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
- 1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
- 5 adet marul yaprağıMakarna Salatası yemeğinin Hazırlanışı
Marul yapraklarını yıkayıp, kurulayın Sarmısağı ince kıyın Sivri biberin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp, doğrayın Domatesin kabuğunu soyup, küp biçiminde veya ince şeritler halinde doğrayın Dana ve tavuk jambonu ince şerit halinde kesin
Taze soğanı ayıklayıp dilediğiniz boyda doğrayın Taze bezelye ve taze fasulyeyi ayıklayıp, taze fasulyeyi dilediğiniz boy ve biçimde doğradıktan sonra her ikisini de suda birkaç dakika, diri kalacak biçimde haşlayıp süzdürünüz Zerinden soğuk su geçirin
Makarnayı alacak büyüklükte ve derince bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyun 1/2 çorba kaşığı tuz ve 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağını ilave edin Tuzlu ve yağlı suyu harlı ateşte bir taşım kaynatın Su kaynayınca makarnaları tencereye koyun Bir tahta kaşıkla arasıra karıştırarak, 10-12 dakika, hafif diri kalacak biçimde pişirin Haşlanır haşlanmaz üzerinden soğuk su geçirerek süzün Bir kaba aktarın
Haşlanmış ve süzülmüş makarnaya önce 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, ardından da sarmısak, sivribiber, domates, taze soğan, haşlanmış bezelye, taze fasulye, konserve mısır ile dana ve tavuk jambonu katıp, karıştırın Genişçe bir kaba sirkeyi, tuzu, biberi koyup telle çırpın Telle çırpmaya devam ederek yavaş yavaş akıtıp zeytin yağını yedirin Taze veya kuru kekik, dilerseniz frenk fesleğeni, maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp, karıştırın Makarna ve sebzeleri sosla harmanlayın
Salatayı servis tabağına aktarın Marul yaprakları ile süsleyin
Süre: 20-30
Zorluk: Kolay
Maydanoz Salatası tarifi
için Malzemeler
- 2 çay bardağı köftelik bulgur,
- 2 demet maydanoz,
- 2 adet salatalık,
- 2 adet domates,
- 2 adet sivri yeşil biber,
- 1 adet limonun suyu,
- 2 kaşık sirke,
- 1 kaşık zeytinyağı,
- Tuz
Maydanoz Salatasının Hazırlanışı
Maydanoz ayıklanarak tuzlu sirkeli suda 20 dakika bekletilir Sonra bol su ile yıkanıp çok ince kıyılır
Diğer taraftan köftelik bulgur tepsiye alınarak üstüne bir parmak geçecek kadar sıcak su dökülür ve 15 dakika bekletilir Pilav gibi olan bulgur maydanoz üzerine serpilir
Bu arada domateslerin kabukları soyularak, küp küp doğranır Biber kıyılır ve hepsi birlikte bulgura ilave edilerek harmanlanır Karışım tabağa alınır ve üzerine ayrı bir kapta çırpılarak hazırlanan yağ, limon, sirke ve tuz karışımı dökülüp, servis yapılır
Süre: 40-50
Zorluk: Kolay 
Havuç salatası
için Malzemeler
- 3 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz Üzeri için:
- 3 çorba kaşığı ceviz
Havuç Salatasının Hazırlanışı
Havuçları rendeleyip yağda kavurun Tuzunu ekleyin Kavrulmuş havuçları bir kaba alın Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine dökün Süslemek için dövülmüş cevizleri havuçların üzerine serpin
Süre: 50-60
Zorluk: Orta
AFİYET OLSUN
|
|
|