Konu
:
Ispanak püresi tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ispanak püresi tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanak püresi tarifi
Malzemeler :
8 kişilik
1 su bardağı süt
2 kg ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlı kaşığı tuz
az rende hindistan cevizi
Yapılışı :
Ispanakların yapraklarını ayıklayın
5 defa yıkadıktan sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın
Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutun
Sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin
Bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun
Sütü kaynar vaziyette ilave edin
Karıştırarak 3-4 dakika pişirin
Başka küçük bir tencerede de tereyağını eritin
Ispanağı ilave ederek 2 dakika sote yapın
Tuzunu, hindistan cevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ilave edip karıştırarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul