Yalnız Mesajı Göster

Ekşi Elmalı Bohça

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi Elmalı Bohça



0,5 Kg ekşi elma
3 Su bardağı un
1,5 Su bardağı pudra şekeri
1,5 Su bardağı su
1 Büyük paket margarin (250 Gr)
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı sirke

1Elenmiş unun ortasını açınız
2Ortasına su, tuz, sirke ve yağın 1/4'ünü koyarak bir hamur yapınız
3Hamur 10 dakika bekletiniz Sonra merdane ile 1 cm kalınlığında açınız
4Kalan yağı ortasına koyunuz ve bohça gibi kapatınız
510 dakika bekleterek hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açınız
6Hamur açıp kapama işlemini 4 defa tekrarlayınız
7Hamuru son defa 1/2 cm kalınlığında açarak, 8 veya 10 cm karelere kesiniz
8Her karenin ortasına kabuğu soyulmuş rende elma ile pudra şekeri karışımı koyunuz
9Kare hamurları bohça gibi kapatınız
10Üzerlerine yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz
11Orta ısıdaki fırında pişiriniz
12Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla