Konu
:
yufkalı tavuk
Yalnız Mesajı Göster
yufkalı tavuk
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
yufkalı tavuk
yufkalı tavuk
yufkalı tavuk
* 2 adet yufka
* 1 adet tavuk göğsü
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
1
Yufkalar ortadan ikiye kesilir
2
Her parça rulo yapılır
3
Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir
4
Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir
5
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir
6
Bu esnada tavuk göğsü haşlanır
7
Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür
8
Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur
9
Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır
10
Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır
11
Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır
12
Yufkaların üzerine yoğurt konulur
13
Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul