Yalnız Mesajı Göster

yufkalı tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

yufkalı tavuk



yufkalı tavuk

yufkalı tavuk


* 2 adet yufka
* 1 adet tavuk göğsü
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı

1 Yufkalar ortadan ikiye kesilir
2 Her parça rulo yapılır
3 Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir
4 Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir
5 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir
6 Bu esnada tavuk göğsü haşlanır
7 Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür
8 Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur
9 Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır
10 Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır
11 Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır
12 Yufkaların üzerine yoğurt konulur
13 Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla