Yalnız Mesajı Göster

Fırında Çupra Güveç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Çupra Güveç



Fırında Çupra Güveç

Fırında Çupra Güveç
Malzemeler :


4 çupra


2 domates


2 soğan


2 yeşil biber


Tuz


Üzerine gezdirmek için az miktarda


zeytin yağı ve tereyağ


İstenilen baharat çeşitleri


Servis için güveç kapları





Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları suyunun süzülmesi için bir süzgeçe bırakıyoruz Bu arada garnitürü hazırlıyoruz :


Domateslerin çekirdekli bölümünü çıkarıyoruz sulanmaması için ( Aman sakın çöpe atmayın yemeklerde kullanırsınız içini) Soğanları ince kıyıyoruz Yeşil biberleri de uzun doğruyoruz Güveç kaplarının dibine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz Üzerine soğanları yayalım Balığı da üzerine yatıralım Balığı tuz ve karabiberle lezzetlendirelim Üzerine zeytinyağı gezdirelim En üste balığı kapamayacak şekilde domates ve biberleri koyalım Üzerlerine minik minik tereyağ parçaları koyalım(Bu ayrı bir lezzet veriyor)


Fırında 230 derecede ağır ağır pişirelim 40 dk veya 60 dk


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla