Konu
:
Assos Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Assos Buğulama
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Assos Buğulama
Assos Buğulama
Assos Buğulama
(4 Kişilik)
Malzeme:
500 Gr
karışık beyaz etli balık (sardalya olabilir)
200 Gr
karides (çiğ)
2 adet iri olgun domates
5 adet konserve mantar
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 adet sivri biber
5-6 adet tane karabiber
Tuz
Yapılışı:
Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra fileto çıkarın
Tuzlayıp bir süre dinlendirin
Bir sahanın içini tereyağ ile yağlayın
Kabukları ve tohumları çıkarılmış domatesleri parçalayıp sahana yayın
Balıkları domateslerin üzerine yerleştirin
Balıkların arasına kabukları çıkarılmış karidesleri ve konserve mantarları yerleştirin
Tane karabiberleri gelişi güzel serpiştirin Yeterince tuz serpin
Kalan domateslerle balığın üstünü örtün
Sahanın kapağını kapatıp hafif ateşte 15 dakika kadar pişirin
Not:
1
Pişirirken sakın su koymayın domateslerin sulu olmasına dikkat edin
2
İstenirse buğulamaya karidesle eşit miktarda çiğ midye içi de ilave edilebilir
3
Buğulamanın yanında haşlanmış ve soyulmuş patates ikram edebilirsiniz
Zeytinyağı ile limonu eşit miktarlarda karıştırılmış ve ince doğranmış m----noz ilave edilmiş sosu patateslerin üzerine döküp servis yaparsanız yemeğin lezzeti daha mükemmel olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul