Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Barbunya Balığı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Barbunya Balığı



Garnitürlü Barbunya Balığı

Garnitürlü Barbunya Balığı
Malzemeler
1 Kilo barbunya balığı
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet soğan
1 Su bardağı su
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam kırmızı safran
1 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı mayonez
4-5 Dal maydanoz
3-4 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı
  • Balıkları temizleyip yıkayın
  • Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin
  • Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın
  • Domatesleri dilimleyin
  • Balıkları fırın kalıbına dizin
  • Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin
  • Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin
  • Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
  • Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla