Konu
:
Lahana Gömlekli Hamsi
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Gömlekli Hamsi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Gömlekli Hamsi
Lahana Gömlekli Hamsi
1 demet karalahana
200 gr
hamsi (kılçıksız ayıklanmış )
2 taze soğan ( 50 gr
)
2 çorba kaşığı maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber
LUNA Margarin
Hazırlanışı :
Kıyılmış taze soğan, kıylmış maydanoz, tuz ve kırmızı biberi birlikte ovun
Yeterince yumuşayınca, ayıklanmış hamsileri ilave edin
Karalahana yapraklarının orta boy olanlarını seçin
Bir tencerede biraz su kaynatın, yaprakları içine atıp 1-2 dakika haşlayın
Çıkarıp sap ve damarlarını kesin
İçlerine hamsili karışımdan koyun
Üzerine bir çay kaşığı Luna parçası koyup gevşek rulolar yapın
Yağlanmış fırın kabına dizin
Hiç açık kalmayacak şekilde, üzerlerine fırça ile Luna sürün
220 derecede 10 dakika fırınlayın
Püf Noktaları :
Her tür lahananın haşlanınca ağır bir koku bırakmasından yakınıyorsanız çaresi var
Az haşlayın
Böylesi hem lezzet, hem besin değeri açısından daha doğrudur, hem de bu kokunun sebebi aşırı pişirmektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul