Yalnız Mesajı Göster

Lahana Gömlekli Hamsi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Gömlekli Hamsi



Lahana Gömlekli Hamsi

1 demet karalahana
200 gr hamsi (kılçıksız ayıklanmış )
2 taze soğan ( 50 gr )
2 çorba kaşığı maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber
LUNA Margarin




Hazırlanışı :
Kıyılmış taze soğan, kıylmış maydanoz, tuz ve kırmızı biberi birlikte ovun Yeterince yumuşayınca, ayıklanmış hamsileri ilave edin Karalahana yapraklarının orta boy olanlarını seçin
Bir tencerede biraz su kaynatın, yaprakları içine atıp 1-2 dakika haşlayın Çıkarıp sap ve damarlarını kesin İçlerine hamsili karışımdan koyun Üzerine bir çay kaşığı Luna parçası koyup gevşek rulolar yapın
Yağlanmış fırın kabına dizin Hiç açık kalmayacak şekilde, üzerlerine fırça ile Luna sürün 220 derecede 10 dakika fırınlayın
Püf Noktaları :
Her tür lahananın haşlanınca ağır bir koku bırakmasından yakınıyorsanız çaresi var Az haşlayın Böylesi hem lezzet, hem besin değeri açısından daha doğrudur, hem de bu kokunun sebebi aşırı pişirmektir

Alıntı Yaparak Cevapla