Konu
:
Bezelyeli Makarna Kubbesi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Makarna Kubbesi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Makarna Kubbesi
Bezelyeli Makarna Kubbesi
Bezelyeli Makarna Kubbesi
Malzemeler :
• Yarım paket fırın makarna
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
• 100 gr konserve bezelye
• 6 çorba kaşığı ılık su
• 1 soğan
• 1 dilim dana jambon
• 45 gr margarin
• 3 çorba kaşığı galeta unu
• 1 yumurta
• 2 çorba kaşığı su
Beşamel sos için:
• 1
5 çay bardağı süt
• 1 çorba kaşığı un
• 15 gr margarin
Süsleme için:
• 4-5 dal frenk soğanı
yemeğinin hazırlanışı:
Soğanı soyup kıyın
Jambonu küp küp doğrayın
Margarini oda ısısında yumuşatın
Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin
Jambonu ekleyip kavurun
Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin
Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın
Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün
Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın
Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin
Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın
7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin
Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin
Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin
Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin
Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin
Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın
Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul