Yalnız Mesajı Göster

Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi



Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi

Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi
This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x445 and weights 42KB

Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ;

1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar)

3 su bardağı pirinç(500gr)

4,5 su bardağı tavuk suyu

Yarım paket margarin

Tuz, karabiber

Hamuru için

3 adet yumurta

1,5 kahve fincanı sıvıyağ

1,5 kahve fincanı yoğurt
Aldığı kadar un, tuz

1 su bardağı badem

Yapılışı

Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayınMargarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirinTuzunu, karabiberini ekleyinPişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin

Hamurun aldığı kadar unla yoğurun

Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırınMerdaneyle yuvarlak şekilde açın

Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın

Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizinBademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz

Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirinİçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin

Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin



2 çorba kaşığı margarin

Alıntı Yaparak Cevapla