06-26-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi
Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi
Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi
This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x445 and weights 42KB 
Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ;
1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar)
3 su bardağı pirinç(500gr)
4,5 su bardağı tavuk suyu
Yarım paket margarin
Tuz, karabiber
Hamuru için
3 adet yumurta
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 kahve fincanı yoğurt
Aldığı kadar un, tuz
1 su bardağı badem
Yapılışı
Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın Margarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirin Tuzunu, karabiberini ekleyin Pişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin
Hamurun aldığı kadar unla yoğurun
Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın Merdaneyle yuvarlak şekilde açın
Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın
Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin Bademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz
Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin İçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin
Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin
2 çorba kaşığı margarin
|
|
|
|