Konu
:
Hanimağa Sarmasi
Yalnız Mesajı Göster
Hanimağa Sarmasi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanimağa Sarmasi
Hanimağa Sarmasi
Hanimağa Sarmasi
3 adet ortaboy Patlıcan
Hanimağa Sarmasi 10 adet Mantar
2 adet ortaboy Soğan
2 adet ortaboy Domates
½ demet Maydanoz
1 su bardağı Sıvı Yağ
6 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz
Kara Biber
Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur
Malzemeler ; 4-6 kişi için Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir
Üzerlerine tuz ekilip 15 dakika bekletilir
Patlıcanlar yıkanıp
tuzları akıtılır
Yağın yarısı tavaya konulup
hafifçe pembeleşincek kadar kızartılır
Mantarlar dilimlenir
Tavaya atılır ve suyu çekene kadar sote edilir
Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi konulur
Soğuyunca da üstüne maydanozlar ince ince doğranır
Patlıcan dilimleri yayılır
mantarlı malzeme içine konur
Rulo şeklinde sarılır
Küçük bir fırın tepsisine
uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralanır
Kalan yağa
ufak ufak doğranmış domatesler
karabiber
tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir
Bir taşım kaynatılır
Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir
Kaşar peynir rendesi de ilave edilir
Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul