Yalnız Mesajı Göster

Hanimağa Sarmasi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanimağa Sarmasi



Hanimağa Sarmasi

Hanimağa Sarmasi
3 adet ortaboy Patlıcan
Hanimağa Sarmasi 10 adet Mantar
2 adet ortaboy Soğan
2 adet ortaboy Domates
½ demet Maydanoz
1 su bardağı Sıvı Yağ
6 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz Kara Biber
Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur

Malzemeler ; 4-6 kişi için Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir Üzerlerine tuz ekilip 15 dakika bekletilir

Patlıcanlar yıkanıp tuzları akıtılır Yağın yarısı tavaya konulup hafifçe pembeleşincek kadar kızartılır

Mantarlar dilimlenir Tavaya atılır ve suyu çekene kadar sote edilir Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi konulur Soğuyunca da üstüne maydanozlar ince ince doğranır

Patlıcan dilimleri yayılır mantarlı malzeme içine konur Rulo şeklinde sarılır Küçük bir fırın tepsisine uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralanır

Kalan yağa ufak ufak doğranmış domatesler karabiber tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir Bir taşım kaynatılır

Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir Kaşar peynir rendesi de ilave edilir Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla