Yalnız Mesajı Göster

İç Baklalı Enginar

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Baklalı Enginar



İç Baklalı Enginar

İç Baklalı Enginar



Click this bar to view the full image

İç Baklalı Enginar
5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanması: [*]Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın Tuz, şeker ve yarım limon sıkın, üstünü örtecek kadar su koyun[*]Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın[*]Yarı pişince iç baklaları ekleyin Tamamen pişince ateşten alın Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin

Alıntı Yaparak Cevapla