Yalnız Mesajı Göster

Mardin Usulü Kaburga Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin Usulü Kaburga Dolması



Mardin Usulü Kaburga Dolması

Mardin Usulü Kaburga Dolması
Mardin Usulü Kaburga Dolması

MALZEMELER

iç pilav malzemeleri :
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

iç pilavın hazırlanışı:

Pirinç ile bademi tereyağında kavurun

Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın

Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın

Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine
pulbiber, karabiber, maydanoz,

karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç
karışımını ekleyin, iyice karıştırın

kaburganın hazırlanışı:

Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin
Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika

haşlayıp sudan çıkarın Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika

kadar pişirin Sıcak servis yapın

afiyetler olsunn efennim

Alıntı Yaparak Cevapla