Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi



Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi

Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi
Sarma Tarifleri – Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi -Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı



Malzemesi:
1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber

Tarifi:
• Pazı yapraklarını yıkayıp kaynayan suyun içine batırıp çıkarın
• Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin
• 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin
• Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz karabiber kuru nane pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin
• Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın
• Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın
• Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın
• Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın
• Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün
• Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla