Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Enginar Dolması Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Enginar Dolması Tarifi



Kuzu Etli Enginar Dolması Tarifi – Kuzu Etli Enginar Dolması Nasıl Yapılır

Kuzu Etli Enginar Dolması Tarifi – Kuzu Etli Enginar Dolması Nasıl Yapılır


Malzeme
6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış)
100 gr Bizim Paket Margarin
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 kg kuzu eti (Küçük kuşbaşı)
2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un
Tuz
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
1 adet limonun suyu
½ çay kaşığı Hint biberi
Hazırlanışı
Enginarın Hazırlanışı:
Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun
Üzerini kapatacak kadar su limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın
Etin Hazırlanışı:
Bir tavaya margarinin yarısını soğanı etleri koyup karıştırın
Tuzu karabiberi fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın
Pişmiş olan enginarların içine taksim edin Düz bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerini domates ve biberle süsleyip sosu gezdirin
10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla