Konu
:
Kuru Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Baklava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Baklava
Kuru Baklava
Kuru Baklava
Kuru Baklava Tarifi - Kuru Baklava Yapılışı - Kuru Baklava Malzemeleri
Malzemeler:
1 paket baklavalık hazır yufka veya böreklik ince yufka
250 gr tereyağı
1 su bardağı tahin
2 su bardağı ceviz(kalın kıyılmış)
1 su bardağı şeker
üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı
Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın üzerine 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını fırçayla sürün
İkinci Üçüncü yufkaları da üst üste sererek yağlayın
En üste serilen yufka üzerine tamamen kaplayacak şekilde tahin sürüp ceviz kırıkları ve 1-2 yemek kaşığı şeker serpiştirin
Kat kat serilen yufka şok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgün şekilde yerleştirin
Diğer yandan kalan yufkalara da aynı işlem uygulayın
Tepsiye dizilmiş rulo yufkaları eşit şekilde verev veya düz kesin
Kalan yağı üzerine gezdirerek döküp 150C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin
Servise hazırdır
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul