Konu: Kuru Baklava
Yalnız Mesajı Göster

Kuru Baklava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Baklava



Kuru Baklava

Kuru Baklava
Kuru Baklava Tarifi - Kuru Baklava Yapılışı - Kuru Baklava Malzemeleri





Malzemeler:

1 paket baklavalık hazır yufka veya böreklik ince yufka
250 gr tereyağı
1 su bardağı tahin
2 su bardağı ceviz(kalın kıyılmış)
1 su bardağı şeker
üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı

Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın üzerine 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını fırçayla sürün
İkinci Üçüncü yufkaları da üst üste sererek yağlayın En üste serilen yufka üzerine tamamen kaplayacak şekilde tahin sürüp ceviz kırıkları ve 1-2 yemek kaşığı şeker serpiştirin
Kat kat serilen yufka şok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgün şekilde yerleştirin
Diğer yandan kalan yufkalara da aynı işlem uygulayın Tepsiye dizilmiş rulo yufkaları eşit şekilde verev veya düz kesin
Kalan yağı üzerine gezdirerek döküp 150C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin Servise hazırdır AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla