Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Lokma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Lokma



Antepfıstıklı Lokma

Antepfıstıklı Lokma

Gerekli malzeme:
2 su bardağı un
5 gr kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
Bir tutam tuz

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Şurup için:

2 su bardağı su
25 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şurup için su ve şekeri tencerede 5 dakika karıştırarak kaynatın Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Bir kapta mayayı I tatlı kaşığı şeker ve bir kahve fincanı ılık su ile ezin Unu hamur yoğurma kabına eleyin Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın Mayalı suyu ilave edip hamuru yoğurun Üzerini nemli bezle örtüp oda ısısında 15-20 dakika bekletin Unun ortasını tekrar açıp yumurta antepfıstığı ve bir bardak suyu ilave edip karıştırın Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat daha dinlendirin Sıvıyağı tavada iyice kızdırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızartın Kevgirle süzüp servis tabağına alın
Üzerine soğuk şurubu gezdirin İnce çekilmiş antepfıstığıyla süsleyip ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla