Konu
:
Antepfıstıklı Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Lokma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Lokma
Antepfıstıklı Lokma
Antepfıstıklı Lokma
Gerekli malzeme:
2 su bardağı un
5 gr kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şurup için:
2 su bardağı su
2
5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şurup için su ve şekeri tencerede 5 dakika karıştırarak kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Bir kapta mayayı I tatlı kaşığı şeker ve bir kahve fincanı ılık su ile ezin
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın
Mayalı suyu ilave edip hamuru yoğurun
Üzerini nemli bezle örtüp oda ısısında 15-20 dakika bekletin
Unun ortasını tekrar açıp yumurta antepfıstığı ve bir bardak suyu ilave edip karıştırın
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat daha dinlendirin
Sıvıyağı tavada iyice kızdırın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızartın
Kevgirle süzüp servis tabağına alın
Üzerine soğuk şurubu gezdirin
İnce çekilmiş antepfıstığıyla süsleyip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul