Konu
:
Fanta tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fanta tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fanta tatlısı
Fanta tatlısı
Fanta tatlısı
Malzemeler
2 yumurta
birbuçuk çay bardağı fanta
yarım paket yaş maya
3 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
arası içi;
iki su bardagı iri çekilmis ceviz
bir çay bardağı sıvı yağ
şerbeti için ise;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI
Yumurtayı
yaş mayayı ve fantayı bir kabin icine alın
Tuz da eklenip guzelce karıştırın
Unu ekleyip yoğurun
kulak memesi yumuşaklığında
tam bu ölçülerden
uc beze yapın
Hemen un yardimi ile açın
çok da ince olmasın
kalinda olmasın
Açtığımız hamuru once sıvı yağ ile güzelce yağlayıp çekilmis cevizi hamurun
ilk baslangicina
uzunlamasina koyup rulo yapın
Rulo yaptıkdan sonra bıçakla küçük küçük kesin
hemen tepsiye yerleştirin
yerleştirirken burada dikkat
edilmesi gereken
cok aralıklı olarak dizin cunku tepsiye dizme islemi bitince dinlenmesi beklenecek mayali hamur olunca haliyle kabaracak bunu göz
önunde bulundurup
aralıklı olarak dizilmesi gerekiyor
tam bu olcuden iki tepsi çıkıyor
ve firinin icine surun soyle bir iki saat bekleyin kabarana
kadar
fırının alt ve üst ayarlı 180 derecede sıcaklığında once isitin ve sonrada tatlilari sürün aynen baklava gibi kızaracak
Şerbetini ise normal şerbetler
gibi hazırlayıp kaynar olmayacak şekilde oda sıcaklığında tatlılarımız soğuk üzerine dökülür
Şöyle yarım saat sonra da afiyetle yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul