Yalnız Mesajı Göster

evde Dondurma Yapımı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

evde Dondurma Yapımı



evde Dondurma Yapımı

evde Dondurma Yapımı
Hadi dondurma yapaLım



Dondurmaların Şahı SakızLı Dondurma için:

Malzemeler
1 litre süt
1 tatlı kaşığı patates nişastası
4 çay kaşığı salep
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sakız reçeli

>>>Hazırlanışı

Bütün kuru malzemeler karıştırılıp çelik tencereye alınır
Üzerine süt ve sakız reçeli ilave edilir
Karışım kapağı kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir
Buzdolabında bekleyen tencere ocağa alınıp, koyulaşıncaya kadar mikserle çırpılarak kısık ateşte pişirilir
Koyulaşıp krema kıvamına gelen dondurma soğuyuncaya kadar mikserle çırpılmaya devam edilir
Tenceresi ile beraber soğuyan krema kapağı kapalı şekilde derin dondurucuya konulur
Dondurucudaki krema, yarım saatte bir çıkartılıp karıştırılır
Kıvamı oturunca, karıştırma işlemi bitirilip, bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir

>>>Notlar<<<

Çelik tencerelerin tabanı daha kalın olduğundan pişirme süresi uzun olacaktır Böylece nişasta ve salep jelleşmeye fırsat bulabilecekler Hızlı pişirildiğinde jelleşme başlayamadan kıvam alacağı için istenilen lezzet yakalanamayabilir
Tarifte bahsedilen salep saftır

Alıntı Yaparak Cevapla