Konu
:
evde Dondurma Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
evde Dondurma Yapımı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
evde Dondurma Yapımı
evde Dondurma Yapımı
evde Dondurma Yapımı
Hadi dondurma yapaLım
Dondurmaların Şahı SakızLı Dondurma için:
Malzemeler
1 litre süt
1 tatlı kaşığı patates nişastası
4 çay kaşığı salep
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sakız reçeli
>>>Hazırlanışı
Bütün kuru malzemeler karıştırılıp çelik tencereye alınır
Üzerine süt ve sakız reçeli ilave edilir
Karışım kapağı kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir
Buzdolabında bekleyen tencere ocağa alınıp, koyulaşıncaya kadar mikserle çırpılarak kısık ateşte pişirilir
Koyulaşıp krema kıvamına gelen dondurma soğuyuncaya kadar mikserle çırpılmaya devam edilir
Tenceresi ile beraber soğuyan krema kapağı kapalı şekilde derin dondurucuya konulur
Dondurucudaki krema, yarım saatte bir çıkartılıp karıştırılır
Kıvamı oturunca, karıştırma işlemi bitirilip, bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir
>>>Notlar<<<
Çelik tencerelerin tabanı daha kalın olduğundan pişirme süresi uzun olacaktır
Böylece nişasta ve salep jelleşmeye fırsat bulabilecekler
Hızlı pişirildiğinde jelleşme başlayamadan kıvam alacağı için istenilen lezzet yakalanamayabilir
Tarifte bahsedilen salep saftır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul