Konu
:
Cevizli Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Baklava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Baklava
Cevizli Baklava
Cevizli Baklava
Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pirinç unu
250 gr tereyağı
350 gr çekilmiş ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
3
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın
Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın
Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın
Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın
3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın
Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin
4 Fırın tepsisini yağlayın
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın
Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın
Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin
İkinci gurup yufkayı üzerine yayın
Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın
Baklava şeklinde dilimleyin
Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin
5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın
6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün
Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin
-ŞEFTEN:
Baklavaya dair
* Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır
* Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor
* Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli
* İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz
* Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı
Yediğinizde ağzınızda erimeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul