Yalnız Mesajı Göster

Cevizli kadayıf dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli kadayıf dolması



Cevizli kadayıf dolması

Cevizli kadayıf dolması

Malzemeler:

1/2 kg burma kadayıf
200 gr ceviz içi
25 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
25 su bardağı su
2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
200 gr kaymak

Hazırlanışı: Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur dolma gibi sarılır Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır Limon suyu ilave edilir Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir

Erzurum yöresine ait

Alıntı Yaparak Cevapla