Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Anne Kalbi Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Anne Kalbi Tarifi



Vişneli Anne Kalbi Tarifi

Vişneli Anne Kalbi Tarifi

Malzemeler :

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 pvanilya
1 pkabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı çay


Kreması için:

2 su bsüt
3 çorba kun
1 tatlı kvanilya şekeri
6 çorba ktoz şeker


Krem şantisi için:

1 pçilekli toz şanti
1 5 su bsüt


Üzeri için:

vişne
Çilekli çikolata
pembe parça çikolata

Hazırlanışı :

İlk olarak kekini hazırlayın Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın Daha sonra üzerine yarım çay b su vanilya kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın

Kek çemberinin altını yağlı kâğıtla kaplayın Hazırladığınız kek hamurunu çembere dökerek 170 derecede pişirin Daha sonra keki soğuttuktan sonra 3’e ayırın

Bu sırada kremasını hazırlayın Bunun için tencereye süt un vanilya ve toz şekeri alarak çırparak pişirin Pişen kremayı soğumaya bırakın

Diğer tarafta krem şantiyi çırpın Üzerinden biraz alarak kremaya ekleyerek iyice çırpın ve yedirin

Kekin alt kısmını çembere alarak üzerini reçel suyu ya da biraz şekerli sütle ıslattıktan sonra kremanın yarısını üzerine sıvayın Daha sonra diğer keki de ıslatıp üzerine kapatın Kalan kremayı üzerine sıvadıktan sonra Parça çikolataları üzerineserpin En son kalan kekin de iç ksımını ıslatıp üzerine kapatın Pastayı krem şanti ve vişneler ile süsledikten sonra kenarlarını da pembe çikolata ile kaplayın Kalıbı ile 2 saat buzdolabınad bekeltip daha sonra soğuk olarak servis edin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla