Konu
:
Vişneli Anne Kalbi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Anne Kalbi Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Anne Kalbi Tarifi
Vişneli Anne Kalbi Tarifi
Vişneli Anne Kalbi Tarifi
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 p
vanilya
1 p
kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı çay
Kreması için:
2 su b
süt
3 çorba k
un
1 tatlı k
vanilya şekeri
6 çorba k
toz şeker
Krem şantisi için:
1 p
çilekli toz şanti
1
5 su b
süt
Üzeri için:
vişne
Çilekli çikolata
pembe parça çikolata
Hazırlanışı :
İlk olarak kekini hazırlayın
Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın
Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın
Daha sonra üzerine yarım çay b
su
vanilya
kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Kek çemberinin altını yağlı kâğıtla kaplayın
Hazırladığınız kek hamurunu çembere dökerek 170 derecede pişirin
Daha sonra keki soğuttuktan sonra 3’e ayırın
Bu sırada kremasını hazırlayın
Bunun için tencereye süt
un
vanilya ve toz şekeri alarak çırparak pişirin
Pişen kremayı soğumaya bırakın
Diğer tarafta krem şantiyi çırpın
Üzerinden biraz alarak kremaya ekleyerek iyice çırpın ve yedirin
Kekin alt kısmını çembere alarak üzerini reçel suyu ya da biraz şekerli sütle ıslattıktan sonra kremanın yarısını üzerine sıvayın
Daha sonra diğer keki de ıslatıp üzerine kapatın
Kalan kremayı üzerine sıvadıktan sonra Parça çikolataları üzerineserpin
En son kalan kekin de iç ksımını ıslatıp üzerine kapatın
Pastayı krem şanti ve vişneler ile süsledikten sonra kenarlarını da pembe çikolata ile kaplayın
Kalıbı ile 2 saat buzdolabınad bekeltip daha sonra soğuk olarak servis edin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul