Konu
:
Çatal Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Çatal Lokması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çatal Lokması
Çatal Lokması
Çatal Lokması
Çatal Lokması Tarifi – Çatal Lokması Yapılışı
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Derin bir kaba unu döküp ortasını açın
Sıvıyağ hariç bütün malzemeyi kaba ekledikten sonra pütürsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun
Hamurunuzu silindir şeklinde yuvarlayın
5 cm’lik parçalara bölün
Her parçanın 2 ucunu ½ cm kadar kesin
Hazırladığınız lokmaları kızgın sıvı yağda kızartıp emici kağıda çıkartın
Üzerine bal gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul