Yalnız Mesajı Göster

Çatal Lokması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Lokması



Çatal Lokması

Çatal Lokması

Çatal Lokması Tarifi – Çatal Lokması Yapılışı
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Derin bir kaba unu döküp ortasını açın Sıvıyağ hariç bütün malzemeyi kaba ekledikten sonra pütürsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun Hamurunuzu silindir şeklinde yuvarlayın 5 cm’lik parçalara bölün Her parçanın 2 ucunu ½ cm kadar kesin Hazırladığınız lokmaları kızgın sıvı yağda kızartıp emici kağıda çıkartın Üzerine bal gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla