Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Tatlı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Tatlı



Şeftalili Tatlı

Şeftalili Tatlı
Malzemeler

2 adet şeftali
6 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı badem içi
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karamel sosu için:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı krema

Yapilisi

Şeftalileri geniş bir kaseye koyarak üzerine sıcak su ekleyin,
1 dakika bekletinki kabukları kolay soyulsun
Şeftalilerin kabuklarını soyun, ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın
Çekirdek yerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker ve iç bademleri koyun
Milföy hamurlarının dört tanesinden bir bardak ağzı ile şeftalilerden biraz daha büyük yuvarlaklar çıkartın
Her yuvarlağın içine biraz tarçın serpin
Şeftalileri bademli taraf altta olacak şekilde yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin ve kalan hamurları da ikiye bölün
Her bir parça üzerine alt alta çizikler atın ve yuvarlak kestiğiniz hamurların kenarını suyla çok hafif ıslatın
Her bir şeftalinin üzerine kafes gibi olacak şekilde hamurlardan serin
Dışarı taşan hamurları kesin
Şeftalileri yağladığınız borcama koyun, çırpılmış yumurtayı üzerlerine sürün, toz şeker serpin
Altın rengi alana kadar önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında pişirin
Karamel sosunu yapabilmek için tencerede şekeri çözülene kadar suyla birlikte ısıtın
Şurup koyu kahverengi renge gelene kadar kaynatın ama dikkat edin yanmasın
Tencereden geride durarak dikkatlice kremayı ekleyin cünkü sıçrarsa canınızı yakabilir
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar pişirin
Şeftalileri sosla birlikte servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla