Konu
:
Hindistan Cevizli Elma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Elma Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Elma Tatlısı
Hindistan Cevizli Elma Tatlısı
Hindistan Cevizli Elma Tatlısı
Malzemeler:
* 5 elma
* 20 adet pötibör bisküvi
* 1 litre süt
* 1 yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı un
* 2-3 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı + 3-4 yemek kaşığı şeker
* 1 paket vanilya ve hindistan cevizi
İçi için:
* 1 avuç ceviz veya fındık
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanması:
Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün
Çekirdeklerin bulunduğu kısımları çıkarın
Elmaları bir tencerede yanyana koyup üzerlerine 3-4 yemek kaşığı şekeri paylaştırın
1 çay bardağı su ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp elmaları ılımaya bırakın
Krema için un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın
Yavaş yavaş sütü ilave edip ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Fındık veya cevizleri iri şekilde dövün
Tarçın ve şeker ile karıştırın
Elmaların içerisine bu malzemeden koyup iki adet bisküviyi üstüne kapatın ve bisküviler alta gelecek şekilde hafif çukur bir servis tabağına koyun
Tüm elmalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın
Kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde yayın
Hindistan cevizi serpip dolapta soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul