Konu
:
Deve Tabanı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Deve Tabanı Baklava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deve Tabanı Baklava
Deve Tabanı Baklava
Deve Tabanı Baklava
Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardagi su
3-4 damla limon
Yeteri kadar un (Yumusak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nisasta
1 çay bardağı un
Içi için :
1 su bardagi çekilmis ceviz
Üzeri için :
250 gr tereyağı
Şerbeti için :
2 su bardagi şeker
1 su bardağından biraz fazla su
Yapilisi
Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin
Elle çırpın
Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun
20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin
Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın
Üzerine nişastalı un karışımı serpin
Oklava ile çarsı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın
Her bir yufkayi karşılılı kenarlaından ortaya doğru dört bir kenarından büzerek toplayın
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya dogru kapatin
Fırın tepsisine yavasça çevirin
Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin
Pembeleşince fırından alın
Kızıiılığı gittikten sonra ılınmış şerbeti üzerine döküp servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul