Yalnız Mesajı Göster

Deve Tabanı Baklava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deve Tabanı Baklava



Deve Tabanı Baklava

Deve Tabanı Baklava
Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardagi su
3-4 damla limon
Yeteri kadar un (Yumusak bir hamur için)

Açmak için :
1 paket nisasta
1 çay bardağı un

Içi için :
1 su bardagi çekilmis ceviz

Üzeri için :
250 gr tereyağı

Şerbeti için :
2 su bardagi şeker
1 su bardağından biraz fazla su

Yapilisi
  • Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin
  • Elle çırpın
  • Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun
  • 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin
  • Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın
  • Üzerine nişastalı un karışımı serpin
  • Oklava ile çarsı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın
  • Her bir yufkayi karşılılı kenarlaından ortaya doğru dört bir kenarından büzerek toplayın
  • Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya dogru kapatin
  • Fırın tepsisine yavasça çevirin
  • Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin
  • Pembeleşince fırından alın
  • Kızıiılığı gittikten sonra ılınmış şerbeti üzerine döküp servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla