Yalnız Mesajı Göster

Kazandibi Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazandibi Tarifi



Kazandibi Tarifi

Kazandibi Tarifi

Malzemeler:
1 kg Süt
1 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi pirinc unu
3 yemek kasigi nisasta
1 paket vanilya
2 yemek kasigi pudra sekeri
Yapılışı:
Süt, pirinc unu, nisasta ve sekeri bir tencereye alip ,muhallebi kivamina gelinceye kadar orta ateste karistirarak pisirin,kaynamaya baslayinca bir kac dakika kaynatin ve ocaktan alınOrta boy aluminyum tepsiyi ocagin uzerine koyup , muhallebinin bir kismini yakmak icin tepsiye aktarip tepsinin her tarafını eşit şekilde yakınBu islemden sonra tepsiyi ocaktan alin ve kalan muhallebiyi tepsiye yayip düzeltinDört saat soğuttuktan sonra spatula yardimi ile rulo yapabilirsiniz veya dilimleyip yanık tarafı üste gelecek şekilde servis edebilirsinizAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla