Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kadayıf Lokması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Lokması



Sütlü Kadayıf Lokması
Malzemeler

1 adet yufka
1/2 kg kadayıf,
1 paket margarin,
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı süt

Yapilisi

Yufkayı düz bir zemine yayın
Margarini eritin
Yufkayı yağlayın
Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın
Margarini üzerine gezdirin
Çekilmiş cevizi serpin
Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin
Ruloları 2,5 cm kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin
Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın
Süt ve şekerle şerbet hazırlayın
Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün
Cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla