06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kadayıf Lokması
Sütlü Kadayıf Lokması
Malzemeler
1 adet yufka
1/2 kg kadayıf,
1 paket margarin,
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı süt
Yapilisi
Yufkayı düz bir zemine yayın
Margarini eritin
Yufkayı yağlayın
Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın
Margarini üzerine gezdirin
Çekilmiş cevizi serpin
Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin
Ruloları 2,5 cm kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin
Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın
Süt ve şekerle şerbet hazırlayın
Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün
Cevizle süsleyip servis yapın
|
|
|