Konu
:
Cevizli Şantili Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Şantili Armut Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Şantili Armut Tatlısı
Cevizli Şantili Armut Tatlısı
Malzemeler :
8 adet armut
1 su b
toz şeker
5 adet karanfil
Kırmızı gıda boyası
1 poşet toz şanti
1 çay b
süt
Ceviz
Hazırlanışı :
8 adet armutun kabuklarını soyun
Armutların uç kısımlarını kesin
Armutların sap kısmından biraz daha fazla kesin
Armutların çekirdeklerini çıkartın
Tencereye armutları ve armutların sap kısımlarını dizin
Üzerlerine karanfilleri ilave edin
Her Armutun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin
Yarım çay bardağı suyun içine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve sulandırın
Armutların şekerlerin üzerine ilave edin
Armutları pişirmeye bırakın
1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın
Pişen armutları servis tabağına dizin
Armutların çekirdek kısımlarına ceviz parçası ilave edin
Cevizlerin üzerine şanti ile süsleyin
Armutların kapak kısımlarını kapatıp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul