Konu
:
Ballı Lokma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Lokma Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Lokma Tatlısı
Ballı Lokma Tatlısı
Malzemeler:
3 su b
un
Yarım paket yaşmaya
1 çorba k
toz şeker
Alabildiği kadar ılık su
Kızartmak için: Sıvıyağ
Balı için:
4 su b
toz şeker
2 su b
su
1 dilim limon
1 su b
bal
Yemeğin Yapılışı:
Lokma için karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın
Ununüzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin
Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin
Yaşmayanın üzerine ılık su ilave edin ve lokma hamurunu karıştırın ve güzelce yoğurun
Daha sonra lokma hamurunun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmasını sağlayın
Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın
Şerbeti geniş bir kaba aktarın ve içine 1 su bardağı bal ilave edin
Şerbeti soğumaya bırakın
Başka bir tencereye sıvıyağı alın
Lokma hamurundan tatlı kaşığının ucu ile lokma hamurunu tencereye dökün ve kızartın
Lokmaları şerbete ilave edin
Şerbeti çeken lokmaları servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul