Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Ekmek Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Ekmek Tatlısı



Vişneli Ekmek Tatlısı


malzemeler:
500 gr toz şeker (2 su bardağı)
200 ml su (4/5 su bardağı)
500 gr taze vişne (sapları koparılmış)
1 adet fırın ekmeği
100 gr tereyağı (65 çorba kaşığı)
yapılışı:
1 Şekeri su ile tencereye koyun, karıştırarak kaynatıp eritinİçine vişneleri atın, suyunu çekip şişinceye kadar pişirin
2 Ekmekleri ay biçiminde kesinBir tepside tereyağını eritinYağ kızınca ekmekleri tepsiye yerleştirin, her iki yanınıda alıtn sarısı renk alıncaya kadar kızartınKızaran ekmekleri süzdürerek alın ve çukurca bir sahanın içine dizin
3 Sahandaki ekmeklerin üzerine kepçe ile vişne şurubunu gezdirinSahanın kapağını kapatıp 10 dk kısık ateşte kaynatınEkmekler suyunu çekince ateşten alıp ılık servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla