Konu
:
Vişneli Ekmek Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Ekmek Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Ekmek Tatlısı
Vişneli Ekmek Tatlısı
malzemeler:
500 gr
toz şeker (2 su bardağı)
200 ml
su (4/5 su bardağı)
500 gr taze vişne (sapları koparılmış)
1 adet fırın ekmeği
100 gr
tereyağı (6
5 çorba kaşığı)
yapılışı:
1
Şekeri su ile tencereye koyun, karıştırarak kaynatıp eritin
İçine vişneleri atın, suyunu çekip şişinceye kadar pişirin
2
Ekmekleri ay biçiminde kesin
Bir tepside tereyağını eritin
Yağ kızınca ekmekleri tepsiye yerleştirin, her iki yanınıda alıtn sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Kızaran ekmekleri süzdürerek alın ve çukurca bir sahanın içine dizin
3
Sahandaki ekmeklerin üzerine kepçe ile vişne şurubunu gezdirin
Sahanın kapağını kapatıp 10 dk
kısık ateşte kaynatın
Ekmekler suyunu çekince ateşten alıp ılık servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul