Konu
:
Cevizli güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli güllaç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli güllaç
Cevizli güllaç
Malzemeler:
10 yaprak güllaç
250 gr ceviz içi
3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)
Şurubu:
2,5 su bardağı tozşeker
3 bardak su
1 kahve fincanı gülsuyu
TARİFİ:
Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun
Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın
Ortalarından keserek iki parçaya ayırın
Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin
Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın
Kalan sütü de üzerine dökün
Şekerle suyu iki taşım kaynatın
Gülsuyu katıp soğutun
Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul