Konu
:
Künefe
Yalnız Mesajı Göster
Künefe
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Künefe
Künefe
KÜNEFE
MALZEMELER
300gram tel kadayıf
200 grram tereyağı
200 gram tuzsuz peynir
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Şerbet için:250 gram toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
TARİFİ
Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin
Soğumaya bırakın
Kadayıfı bıçak yardımı ile ince kıyın
Küçük künefe kaplarını kalın bir tabaka halinde yağlayın
Kıyılan kadayıfın yarısını kaplara serperek hafifçe bastırın
Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine pay edin
Üzerine yeniden kadayıf koyun
Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya pişirin
Soğuk şerbeti, sıcak künefenin üzerine gezdirin
Antepfıstığıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul