Konu
:
Çilekli parfe
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli parfe
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli parfe
Çilekli parfe
Malzemeler :
100 gr margarin
300 gr krem peynir
Yarım su bardağı tozşeker
2 Su bardağı krem şanti
1 Su bardağı fındık
200 gr kuru üzüm
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım rendelenmiş limon kabuğu
250 gr çilek
Hazırlanışı: Margarin iyice yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletilir
Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırılır
Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu eklenir
Çilekler ayıklanıp yıkanır
Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünür
Çilekler de karışıma eklenir
Orta büyüklükte bir kalıp hafifçe ıslatılır
Karışım kalıba boşaltılır
Bir gece buzlukta bekletilir
Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkatılır
Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletilir
Çileklerle süslenip servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul