Konu
:
Höşmelim
Yalnız Mesajı Göster
Höşmelim
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Höşmelim
Höşmelim
Tuzsuz ve taze peynir
un
şeker[*]
tuz
[*]
Peynir bir tencereye konur
Orta şiddetli ateşte eritilen peynire çok az tuz ilave edilir
Önceden ölçüsü belirlenen un katılarak sürekli karıştırılır
Unun miktarı çok önemlidir
Daha sonra şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir
Kıvamında olabilmesi için peynirin tencerenin içinde yağ çıkararak dönmesi gerekir
Yağ salmaz ve iyi dönmezse çok lezzetli olması beklenmez
Yaklaşık 25 dakika süren pişirme ve çevirme işlemi sonrası genişçe bir tepsiye boşaltılır
Üzerine toz şeker serpilir
Kaşıkla dikey olarak kestirilerek yağın yukarı çıkarılması sağlanır
Sıcak yenir
Höşmelim için hazırlanan peynire kullanılan peynir mayası oranı ile tuzsuz peynirin tatlı haline getirileceği zaman iyi ayarlanmalıdır
Çok taze olan peynirden veya çok bekletilen peynirden iyi höşmelim elde edilimez
Peynir tadılarak bu kıvam anlaşılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul