Yalnız Mesajı Göster

Ananaslı Alt-Üst Keki

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Alt-Üst Keki



Ananaslı Alt-Üst Keki
Malzemeler

1/3 Su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
5-6 Dilim konserve ananas
5-6 Adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağından biraz fazla un
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz



Hazırlanışı
Tereyağını erittikten sonra üzerine yarım su bardağı tozşekeri katın vr 25 santim çapındaki yuvarlak bir kalıbın dibine yayın
Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın
Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın
Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın
Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin
Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin
Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın
Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın
Tuzunu katın ve tekrar çırpın
Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin
Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla