Yalnız Mesajı Göster

Kayısı reçeli resimli tarif

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı reçeli resimli tarif



Kayısı reçeli resimli tarif
This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x450 and weights 25KB
Malzemeler
1 kilo taze kayısı
1 kilo şeker
Limon tuzu
Yapılışı
Kayısının tatlısı ve fazla olmamamışları seçilir, iyice yıkanır çekirdekleri çıkartılır, her kayısı 4e bölünür, üzerine 1 kg toz şeker dökülür tencerenin kapağı kapatılır, güneş altında 2 saat bekletilir 2 saat sonra ocağa alınır, kaynatılır, suyu iyice azalınca, 1 limonun suyu sıkılır, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır Tencerede tamamen soğuyunca kavanozlara alınarak saklanır Dikkat: Tencerenin büyük olmasına dikkat edilmelidir Çünkü, kayısı kaynama esnasında çok köpüren bir meyvedır Küçük tencerede kaynatılırsa taşabilir

Alıntı Yaparak Cevapla