Konu
:
Kayısı reçeli resimli tarif
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı reçeli resimli tarif
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı reçeli resimli tarif
Kayısı reçeli resimli tarif
This image has been resized
Click this bar to view the full image
The original image is sized 600x450 and weights 25KB
Malzemeler
1 kilo taze kayısı
1 kilo şeker
Limon tuzu
Yapılışı
Kayısının tatlısı ve fazla olmamamışları seçilir, iyice yıkanır çekirdekleri çıkartılır, her kayısı 4e bölünür, üzerine 1 kg
toz şeker dökülür
tencerenin kapağı kapatılır, güneş altında 2 saat bekletilir
2 saat sonra ocağa alınır, kaynatılır, suyu iyice azalınca, 1 limonun suyu sıkılır, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır
Tencerede tamamen soğuyunca kavanozlara alınarak saklanır
Dikkat: Tencerenin büyük olmasına dikkat edilmelidir
Çünkü, kayısı kaynama esnasında çok köpüren bir meyvedır
Küçük tencerede kaynatılırsa taşabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul