Konu: El Turşusu
Yalnız Mesajı Göster

El Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

El Turşusu



El Turşusu
Malzemeler

Nar ekşisi
sarımsak
tuz
kabak,patlıcan,biber(Kırmızı,y eşil)
lahana (yoksa şart değil ama mevsiminde bu malzemeler ile tek başına bile kullanarak kolay turşu hazırlayabilirsiniz)
kuru nane

Yapılışı:

Tüm sebzeler patlıcan güveç formunda doğranarak tuzlu suda haşlanırArzu ettiğiniz yumuşaklıkta olunca ocaktan indirili sebzelerin üzerini aşmayacak miktarda suyu kalacak şekilde süzülürDiğer tarafta hazırlana nane ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi ile oluşan sos haşlanmış sebzeler ile buluşturulur soğuk olarak servis yapılır

Tavsiyeler

özellikle kısır ve mercimekli köfte gibi bulgur ile hazırlanmış yemeklerin yanında müthiş bir lezzetAyrıca bereketli de oluyor ben malzemenin miktarını belirtmeden veriyorum siz kendi göz ve el ayarında hazırlayabilirsiniz çok pratiktirÇukurova yöresine aittir

Alıntı Yaparak Cevapla