Konu
:
El Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
El Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
El Turşusu
El Turşusu
Malzemeler
Nar ekşisi
sarımsak
tuz
kabak,patlıcan,biber(Kırmızı,y eşil)
lahana (yoksa şart değil ama mevsiminde bu malzemeler ile tek başına bile kullanarak kolay turşu hazırlayabilirsiniz)
kuru nane
Yapılışı:
Tüm sebzeler patlıcan güveç formunda doğranarak tuzlu suda haşlanır
Arzu ettiğiniz yumuşaklıkta olunca ocaktan indirili sebzelerin üzerini aşmayacak miktarda suyu kalacak şekilde süzülür
Diğer tarafta hazırlana nane ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi ile oluşan sos haşlanmış sebzeler ile buluşturulur soğuk olarak servis yapılır
Tavsiyeler
özellikle kısır ve mercimekli köfte gibi bulgur ile hazırlanmış yemeklerin yanında müthiş bir lezzet
Ayrıca bereketli de oluyor ben malzemenin miktarını belirtmeden veriyorum siz kendi göz ve el ayarında hazırlayabilirsiniz çok pratiktir
Çukurova yöresine aittir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul