Yalnız Mesajı Göster

çay turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

çay turşusu



çay turşusu
Çay Turşusu

Çay Turşusu Myanmar’da popülerdir


Yaş (ıslak) yaprak desteleri genellikle;


kızartılmış sarımsak,

kavrulmuş susam,

kavrulmuş yer fıstığı,

kızartılmış bezelye ile karıştırılarak tüketilir

Taze yapraklar toplandıktan sonra derin olmayan bir tava içerisinde kavrulur, elle preslenir ve kıvrılır bekletilmeden taşınabilir kil çömlekler içerisine sıkıca doldurulup ağır bir kapak ile bastırılır


Birkaç ay sonra silaj (yaş yapraklar) alınır, bambudan örülmüş sepetler içerisine çok sıkıca paketlenir ve pazara nakledilir


Genellikle kuru mevsimde, güneşte kurutulmuş yeşil çay ve muson yağmuru mevsimi süresincede çay turşusu üretilir

Alıntı Yaparak Cevapla