Konu
:
çay turşusu
Yalnız Mesajı Göster
çay turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
çay turşusu
çay turşusu
Çay Turşusu
Çay Turşusu Myanmar’da popülerdir
Yaş (ıslak) yaprak desteleri genellikle;
kızartılmış sarımsak,
kavrulmuş susam,
kavrulmuş yer fıstığı,
kızartılmış bezelye ile karıştırılarak tüketilir
Taze yapraklar toplandıktan sonra derin olmayan bir tava içerisinde kavrulur, elle preslenir ve kıvrılır bekletilmeden taşınabilir kil çömlekler içerisine sıkıca doldurulup ağır bir kapak ile bastırılır
Birkaç ay sonra silaj (yaş yapraklar) alınır, bambudan örülmüş sepetler içerisine çok sıkıca paketlenir ve pazara nakledilir
Genellikle kuru mevsimde, güneşte kurutulmuş yeşil çay ve muson yağmuru mevsimi süresincede çay turşusu üretilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul