Konu
:
Acem pilavı (1)
Yalnız Mesajı Göster
Acem pilavı (1)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acem pilavı (1)
ACEM PİLAVI (1)
3 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan
4 adet havuç
1 bardak nohut
1 adet tavuk
3 su bardağı pirinç
karabiber
yenibahar
tuz
Yapılışı
:
Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohutu ayrı ayrı haşlayın
Tavuğun etlerini didin
Bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirin
Bir tencereye sırayla et üzerine nohut, üzerine haşlanmış rende havuç, onun üzerine de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun
Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin
Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dökün
En üste de tereyağı koyun
Tencerenin kapağını kapayın
Pilav pişene kadar (1 saat) ateşte bırakın
Tencerenin üzerine tabak kapayıp ters çevirin ve servis yapın
ACEM PİLAVI (2)
Malzemeler:
250 gr
kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı Karabiber
Yeteri miktarda Tuz
Yapılışı
: Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir
Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir
Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur
Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir
Bu arada kavurmaya devam edilmelidir
2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir
Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir
Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir
Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul