Konu
:
Kıbrıs Mutfağı - Kıbrıs Mutfağı Hakkında Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Kıbrıs Mutfağı - Kıbrıs Mutfağı Hakkında Bilgiler
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıbrıs Mutfağı - Kıbrıs Mutfağı Hakkında Bilgiler
Evsahipligi yaptigi bunca kültürlerden süzülmüs birikimlerle Kibris mutfagi dogu ve bati lezzetlerinin sentezine ulasmis ve bir “oriental” ekol olmustur
Kibris mutfaklarinda et deniz ürünleri sebze ve meyva günlük ve taze tüketilir
Aksam sofralarinda ana yemekten önce yirmiye yakin çesidiyle “ordövr” ve mezeler sunulur
Cacik humus pastirma yogurt fava taze badem içi tursu salatalar ve zeytin çesitleriyle baslayan ünlü mezelerin ardindan izgara hellim köfte sis kebap seftali kebabi pirzola gibi izgaralar ve firin kebabi küp kebabi kolokas molohiya börek bumbar patates köftesi ve kabak çiçegi dolmasi gibi sicak sipasiyaliteler gelir
Taze ve çok çesitli deniz ürünleri Kibris mutfaginda özel bir yere sahiptir
Zivaniya Raki Brandi ve sarap yerel içkilerin en sevilen türleridir
Ana yemekten sonra macun denilen tatli ve meyvalar alinip türk kahvesi içilir
Yakin dogunun sert içimli özel kahvesini Kibris’ta yeniden tatmak gerekir
Sabah kahvaltilarinda yerel meyvalarin yani sira yogurt ile dogal balin muhesem beraberligi mutlaka tadilmalidir
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul