Konu
:
Endonezya Mutfağı - Endonezya Mutfağı Hakkında Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Endonezya Mutfağı - Endonezya Mutfağı Hakkında Bilgiler
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Endonezya Mutfağı - Endonezya Mutfağı Hakkında Bilgiler
Endonezya, lezzet mozaiği
Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfaktır
Ülkenin en önemli yiyeceği pirinçtir
Endonezya topraklarında yetişen pirinç, hem taraçalı görüntüsü ile göz ziyafeti çektirirken hem de Endonezya halkının "Tanrının bir armağanı olarak" nitelendirdikleri ana yemekleridir
Endonezya mutfağının olmazsa olmazı, değişik şekillerde yapılan pirinç yemekleridir
Endonezya yemeklerini diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise; birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik
karışımlardır
Endonezya'da aslında her bölgede yapılan değişik yemekler vardır
Çünkü her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetiştiği için, aynı gibi görünen yemeklerin içine kattıkları değişik aromatik baharatları ile farklı tatlar oluşturuyorlar
Bali adalarında bulunan 13 bitkinin karışımı olan "Balinese Spice Mixi" (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar
Endonezya'da meyvelerin ve deniz ürünlerinin ayrı bir yeri vardır
Endonezya, egzotik meyvelerin en değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülkedir
Hindistan cevizini de birçok yemeklerinde farklı tatlar vermesi için kullandıklarını söylenebilir
Endonezya'da her adasında bulacağınız farklı tatlarda ki yemeklerin, tadına bakmadan dönmeyin
Adaların turistik olarak gelişmiş olmasının sonucunda oteller, tatil köyleri ve bunların beraberinde açılan dünyaca ünlü restoranlarda birçok Endonezya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz
Ama oldu da! Egzotik yemekler hoşunuza gitmezse her yerde kolaylıkla tadına alışık olduğunuz yemeklerin bulunduğu farklı restoranlar bulabilirsiniz
Kaynak:gurmeguide
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul