06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etsiz çiğköfte tarif

ETSİZ ÇİĞKÖFTE (tarif)
* Patatesler haşlanır ( kabuklar soyulur doğranır ve kaynatılır)
* Haşlanmış patatesler suyu ile birlikte esmer bulgurun içine ilave edilir
* Soğan ve salça sıvı yağda kavrulur
* Kavrulan sos esmer bulgurun içine ilave edilir
* 1 Bardak nar ekşisi ve 1 miktar ketçap ilave edilir
* Et suyu sıcak suda eritilerek ilave edilir
* maydonoz nane ve taze soğan ince ince doğranır ve ilave edilir
* Dövülmüş sarmısak ve baharatlardan isot ,pulbiber ,karabiber ,sumak ,yanibahar ,nane ,kimyon ,köfte harcı ,tuz ilave edilir
* Sıvı yağ ,biber salçası ,domates salçası,rendeleniş domates ilave edilir ve bol limon sıkılır
* VE OLUŞAN BU KARIŞIM EN AZ 10 DAKİKA ELLE YOĞRULUR
* Son olarak çiğköftelerimiz elle şekil verilerek tabağa dizilir
* çiğköftemiz servise HAZIR  
MALZEMELER
BAHARATLAR : İSOT, PULBİBER, KARABİBER, SUMAK ,NANE ,YENİBAHAR ,KİMYON ,KÖFTE HARCI ,TUZ
YEŞİLLİKLER ( SEBZELER) : MAYDONOZ ,TAZE NANE ,KURU SOĞAN ,TAZE SOĞAN ,GÖBEK,PATATES,LİMON,DOMATES
SOSLAR : NAR EKŞİSİ , SALÇA (BİBER,DOMATES) ,KETÇAP
DİĞER MALZEMELER : LAVAŞ,ESMER BULGUR,ET SUYU
HAZIRLAYAN :HAKAN KILIÇ
|
|
|