Konu
:
Hürrem Sultan Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Hürrem Sultan Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hürrem Sultan Pilavı
Hürrem Sultan Pilavı
Bizler pilavın her çeşidini yiyen bir milletiz, fakat Hürrem Sultan Pilavı'nı denememiş olanlar varsa mutlaka deneyebilirsiniz
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yeşil Antep fıstığı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Bir tencerede tereyağını eritin
Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin
Yaklaşık 7-8 dakika kavurun
Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra gevşeyecektir
Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri Antep fıstığı ve nohudu ekleyin
1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika, önce yüksek sonra alçak ısıda pişirmeye bırakın
Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın
Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapağı aralık olarak dinlendirin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul