Konu
:
Fırında Tavşan Eti
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Tavşan Eti
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Tavşan Eti
Fırında Tavşan Eti
Malzemeler
1 kg kuş başı doğranmış tavşan eti (isterseniz kemikli de olabilir)
2 adet normal büyüklükte kelle soğan
3 adet normal büyüklükte domates
10 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Kekik tuz soğan,domates,biber ve sarımsakları doğrayınız
eti toprak tavada 250-300 derecede ısınan elektrikli fırına koyup 15 dakika pişirdikten sonra soğan,biber ve sarımsağı üstüne serin
tuzunu ilave ederken parmak ucunda çok az kekik de katın
10 dakika sonra da domatesi ilave edin ve ara sıra tadına bakarak yeterince piştiğine kanaat getiresiye fırında bırakın
(ki bu süre genç tavşan etlerinde en fazla 45 dk
dır
yani fırına koyduğumuzdan alasıya geçen süre ortalama 1 saattir
Sebzesi ve domatesi bol olursa et sote tadı verir
İçinin malzemelerini damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul