Yalnız Mesajı Göster

Fırında Tavşan Eti

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavşan Eti




Fırında Tavşan Eti

Malzemeler

1 kg kuş başı doğranmış tavşan eti (isterseniz kemikli de olabilir)

2 adet normal büyüklükte kelle soğan

3 adet normal büyüklükte domates

10 adet sivri biber

2 diş sarımsak




Hazırlanışı

Kekik tuz soğan,domates,biber ve sarımsakları doğrayınızeti toprak tavada 250-300 derecede ısınan elektrikli fırına koyup 15 dakika pişirdikten sonra soğan,biber ve sarımsağı üstüne serintuzunu ilave ederken parmak ucunda çok az kekik de katın10 dakika sonra da domatesi ilave edin ve ara sıra tadına bakarak yeterince piştiğine kanaat getiresiye fırında bırakın(ki bu süre genç tavşan etlerinde en fazla 45 dkdıryani fırına koyduğumuzdan alasıya geçen süre ortalama 1 saattirSebzesi ve domatesi bol olursa et sote tadı verir İçinin malzemelerini damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla