Yalnız Mesajı Göster

Bıldırcın Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Dolması




8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet küçük kuru soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ


# İlk işlem olarak sebzeler hazırlanır Patates ve havuç tavla zarı gibi doğranır Soğan ince kıyılır
# Tencereye yağ konur, ısınınca soğan atılır, pembeleşene kadar kavrulur
# Üzerine 5'er dakika arayla havuç, patates ve bezelye eklenir
# En son pirinç atılır,tuz ve karabiber serpilir, sıcak su katılır
# Tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika orta ateşte pişirilir
# Hazırlanan iç ılıyınca, bıldırcınların içine fazla sıkı olmayacak şekilde doldurulur Açık kalan kısım varsa kürdanla tutturulur
# Bıldırcın dolmaları yağlanmış fırın kabına sıralanır Üzerlerine yağ sürülür
# Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla