Konu
:
Kaz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Dolması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Dolması
1 Kaz
1 Fincan fıstık
3 Soğan
1 Bardak pirinç
2 Kaşık sade yağ
Tuz, biber
1 Fincan üzüm
Temizlenmiş bir kazı bol suda haşlayınız, süzünüz, kurulayıp kızartınız
Kazın ciğer ve iç organlarını acısını ayırınız, biraz haşlaynız; kalın tencereye koyunuz
İçine ince çentilmiş soğan, sade yağ fıstık, üzüm atınız, biraz da tuz serpip kuvvetli ateşte on, dakika çeviriniz
İstenen miktarda yıkanmış pirinç koyarak pembeleşinceye kadar kızartınız
Sonra tencereyi hafif hafif silkerek; pirinç kabarıp ilik gibi oluncaya kadar karıştırınız
Pişince tabağa alınız, kazı parçalayıp üzerine diziniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul