Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Tavşan

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Tavşan



Yoğurtlu Tavşan

Malzeme:
15 kglik bir tavşan
soğan
1 havuç
Birkaç kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı un
1 defne yaprağı
150 g yoğurt
Etsuyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Karabiber,Tuz
Hazırlanması:
Tavşanı temizleyip çok büyük olmayan parçalara böldükten sonra yıkayın ve iyice kurulayın Soğanı, havuç ve kerevizle birlikte doğrayarak bir , tencerede zeytinyağıyla kavurun Defne yaprağı ve üzerine un, tuz ve karabiber serpilmiş tavşan parçalarını da tencereye atarak sık sık çevirmek suretiyle kızartın Dibini tutmaması için arada bir et suyu ilave edip pişirmeye devam edinTencereyi ateşten indirmeden 5 dakika önce yoğurt ekleyip hafifçe kaynatınTavşan salçasıyla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla