Yalnız Mesajı Göster

Güvercin Tencerede

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güvercin Tencerede





Malzeme:
4 güvercin
50 g tereyağı ya da margarin
2 soğan
1 havuç
1 küçük kereviz
1/2 demet maydanoz
4 bardak su
8 dilim tost etmeği
Hazırlanması:
Kuşların tüy ve içlerini ayıklayıp, tavuk gibi tütsüleyip yıkayın Her güvercini ortasından uzunlamasına 2 parçaya ayırınTuzlayıp biberledikten sonra içinde 30 g tereyağı olan teneerede 15 dakika kızartın Küçük küçük kestiğiniz havuç, kereviz, soğan ve maydanozu güvercinlerin teneeresine ekleyip 10 dakika kızartın 4 bardak su ilave ederek 1 saat pişirin Kuşlar piştikten sonra içindeki sebzeleri püre yapın ve tekrar kuşların teneeresine katın Tost veya kabukları çıkarılmış inee ve muntazam ekmek dilimlerini, içinde 20 g tereyağı olan tavada kızartın Kuşları kızarmış ekmeklerin üzerlerine yerleştirin Her yarım kuşa 1 dilim ekmek hesabı ile teneeredeki salçayı da üstüne döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla