Konu
:
Güvercin Tencerede
Yalnız Mesajı Göster
Güvercin Tencerede
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güvercin Tencerede
Malzeme:
4 güvercin
50 g
tereyağı ya da margarin
2 soğan
1 havuç
1 küçük kereviz
1/2 demet maydanoz
4 bardak su
8 dilim tost etmeği
Hazırlanması:
Kuşların tüy ve içlerini ayıklayıp, tavuk gibi tütsüleyip yıkayın
Her güvercini ortasından uzunlamasına 2 parçaya ayırın
Tuzlayıp biberledikten sonra içinde 30 g
tereyağı olan teneerede 15 dakika kızartın
Küçük küçük kestiğiniz havuç, kereviz, soğan ve maydanozu güvercinlerin teneeresine ekleyip 10 dakika kızartın
4 bardak su ilave ederek 1 saat pişirin
Kuşlar piştikten sonra içindeki sebzeleri püre yapın ve tekrar kuşların teneeresine katın
Tost veya kabukları çıkarılmış inee ve muntazam ekmek dilimlerini, içinde 20 g
tereyağı olan tavada kızartın
Kuşları kızarmış ekmeklerin üzerlerine yerleştirin
Her yarım kuşa 1 dilim ekmek hesabı ile teneeredeki salçayı da üstüne döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul