Yalnız Mesajı Göster

Sülün Kızartması Tencerede

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sülün Kızartması Tencerede



ülün Kızartması Tencerede

Malzeme:
1 sülün
100 g tereyağı yada margarin
4 bardak su
1 soğan
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı un
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Tüyleri yolunmuş,içi temizlenmiş ve harh ateşte tavuk gibi tütsülenmiş sülünü bol suda yıkayın Kuşun içini dışını sarmısakla ovun Tuzlayıp, biberIeyin Kuşu içinde ıoo g tereyağı olan teneerede 20 dakika çevire çevire kızartın 20 dakika sonra buna çok ince kesilmiş soğanı ilave edin ve ıo dakika da böyle kızartın Soğanlar sararınca içine 4 bardak su ilave edin ve kuş yumuşayıncaya kadar ı saat pişirin Kuş pişince salçasını, 1 çay kaşığı un ilavesi ile koyultun 10 dakika da unlu salça ile pişirin Pilav ile servis yapın
NOT: Sülün hemen temizlenip 5-6 gün serin yerde bekletildikten sonra pişirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla